Освітній блок фестивалю Wiz-Art 2015

розміщено в: новини | 0

21-24 травня 2015 тривав 8 Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Майстер-класи, лекції, зустрічі у форматі Q&A, презентації, кіночитки та обговорення – все це відбувалось безкоштовно у фестивальній Wiz-Art Film School.

ОРГАНІЗАЦІЯ ЗНІМАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ. Практичні поради. Петро Рудольфович

Підготовка до зйомок. Пошук локації. Організація та адміністрування зйомок. Розподіл ролей та особливості роботи на знімальному майданчику. Вирішення проблемних ситуацій. Про все це розповів у своїй лекції-пораднику локейшн менеджер та виконавчий продюсер Петро Рудольфович.

rudolfovych


ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛЬВІВСЬКОЇ КІНОКОМІСІЇ

У рамках фестивалю 22 травня о 11:00 у Білій залі Львівської міської ради відбулась прес-конференція та презентація новоствореної Львівської кінокомісії, напівдержавної структури, котра покликана сприяти кінопроцесу у місті.

Учасники прес-конференції: Ольга Райтер, Ірина Магдиш, Андрій Москаленко, Конвенш Бюро, Ірина Кулинич, Ігор Савиченко.

comission

СЦЕНАРІЙ, ГОТОВИЙ ДО ЗЙОМОК ЗА 30 ДНІВ. Презентація авторського сценарного курсу.

Марися Нікітюк – сценаристка, режисерка та критикиня. Є авторкою  сценаріїв до короткометражних фільмів Ґауді, Алкоголічка, Ангел смерті, Мандрагаро. Співзасновниця драматургічного міжнародного фестивалю “Тиждень актуальної пєси”,  дописувачка для журналів “ШО”, “Timeout”, “Український тиждень”.

Марися представила свій авторський курс зі сценарної майстерності, який відбудеться у Львові у липні 2015 року. Що треба вміти і знати, щоб написати хороший сценарій, а потім перетворити його в кіно? Яка структура сценарію, звідки брати натхнення, а з часом і гроші для реалізації своєї ідеї, зрештою, хто такий сценарист. Відповідь на ці та інші запитання дасть Марися під час курсу, деталі якого можна дізнатись від авторки на презентації.

nikituyk-kurs

СЦЕНАРНІ КІНОЧИТКИ ВІД ALL ABOUT STORYTELLING

23 травня о 9:00 у рамках Кінофестиваль Wiz-Art 2015 відбулись Сценарні Читки від All about storytelling
Свої сценарії читали:
Анна Смолій “Подорож додому”
Валерія Сочивець “Абітурієнтка”
Андрій Литвиненко “Він”, “Очищення”, “Свідок”

Модераторка – Жанна Озірна. Авторка блогу All About Storytelling.

ozirna-chytky

КРІСТОФ ШВАРЦ: Q&A та показ фільмів

Крістоф Шварц – австрійський режисер. Закінчив Віденський університет прикладного мистецтва у 2006. Отримав додаткову освіту в Академії мистецтв, архітектури та дизайну у Празі та концептуальній Студії Їржі Давід. Проекти Шварца переважно з’являються із самоспричинених ситуацій, де він змішує факти та вигадку, створюючи гумористичні наративи. Вони, у свою чергу, знаходять свою закінчену форму у дії, інсталяції та короткому метрі. Його фільми експонуються на виставках та кінофестивалях у всьому світі.

Програма показу фільмів Крістофа тут

szwartz

СЕКРЕТИ СТВОРЕННЯ АНІМАЦІЇ. Майстер-клас

Анатолій Лавренішин – український художник-графік та режисер анімаційного кіно. Коли Анатолію було 6 років, він побачив мультфільм про магічного оленя і зацікавився, як  намальовані вручну картинки можуть рухатись. З цього все й почалось. В 2011 заснував анімаційну студію “Маркус Фільм” в Україні.

Анатолій розповів про секрети створення фільму КРАМНИЦЯ СПІВОЧИХ ПТАШОК, а також про симбіоз творчості та нових технічних можливостей в анімації, показуючи та аналізуючи свої фільми.

lavrenishyn-animacija
ҐАЙ ЛІХТЕНШТЕЙН: Q&A та показ фільмів

Ґай Ліхтенштейн – сценарист і режисер. Народився та виріс в Тель-Авіві. Вивчав теорію кіно в Тель-Авівському університеті, провів рік в “Школі кіно і ТБ Сема Шпігеля” в Єрусалимі. З 2010 року навчається  у Віденській кіноакадемії, де переймає досвід від відомого режисера і сценариста Міхаеля Ханеке та знімає фільми.

guy licht

КОМЕДІЯ ТА ДРАМА ДЛЯ ОКОЛИЦЬ І ГАРАЖІВ. Майстер-клас зі сценарної майстерності. Олександр Ратій.

Олександр Ратій – український режисер та сценарист. Володар головного призу Національної програми 43-го кінофестивалю “Молодість” за документальний фільм ПОВЕРНЕННЯ, у 2014-му трагікомедія ПРОСТІ РЕЧІ була відзначена спеціальним дипломом 44-го кінофестивалю «Молодість», презентував короткометражний фільм у Short Film Corner Каннського кінофестивалю. Олександр Ратій розповів, як за допомогою простого алгоритму, без муз та натхнення, крок за кроком зібрати історію.

ratiy-lecture

КАТАЖИНА ГОНДЕК: Q&A та показ фільмів

Авторка літературних форм та кінорежисерка. Випускниця курсу режисури та документалістики у школі Вайди. Полює на нереальне. Її найновіші роботи ВЕРХОВНИЙ, історія про гігантського пластикового Папу та ОСАННА, наратив, що деякою мірою розкриває кілька релігійних міфів.

katarzyna-q&a